Colombia

Van Riohacha naar Bogota aug 2019:

Trip 2

We willen ook graag de Amazone bezoeken. Dat lijkt nu het handigste als we dat vanuit Letitia doen. Dat is het 3 landenpunt van Colombia/ Peru en Brazilië.

We nemen dan de boot naar Manaus en ook weer terug. Je kan vanuit Manaus bijvoorbeeld niet rechtsreeks naar Bogota vliegen.

Het wordt dan:

Bogota- Letitia met het vliegtuig, Letitia – Manaus met de boot

Manaus – Letitia met de Boor

Letitia – Bogota met het vliegtuig.

De motor moet dan even in Bogota blijven staan

Catagena

Cartagena

3 aug

We zitten nu iets meer dan een week in Cartagena. Ons leventje is erg relaxed. Het is hier behoorlijk warm (30+) en de zon scherp. Het eerste weekend hebben we doorgebracht in de schaduw van een strandtentje, dat je kan huren. De zee is heerlijk (Cartagena ligt aan de Caribische kust).

We hebben een AirB&B gehuurd en dat is ene appartementje in een torenflat van 30 verdiepingen hoog. De flat is een beetje verwaarloosd, de buurt rondom de flat is een echte achterstandsbuurt, en dus ook niet veilig ’s nachts. Op verschillende kruispunten staat de hele nacht politie (met zwaailichten aan). Overdag is het prima en we kunnen erg gemakkelijk ene taxi vinden om ons naar het centrum te brengen.

Afgelopen week hebben we iedere ochtend Spaanse les gehad, Margje een intensieve cursus en ik ene opfriscursus. Daarna hebben we geluncht. Na zo’n lunch hoef je eigenlijk de hele dag niet meer te eten. Dus na een paar dagen toch het ritme maar wat omgedraaid en heel licht geluncht en wat meer gericht op het avond eten. ’s Avonds werd de temperatuur behaaglijker en de stad gezelliger (iedereen loopt er te flaneren, er zijn street acts en er altijd wel een terrasje of zo te ontdekken.

Het Spaans hier is al lastiger te begrijpen dan dat in Bogota, maar goed we hebben ook gehoord dat het in Chili en Argentinië nog lastiger te verstaan is.

Een andere belangrijk activiteit was, om alle papieren in orde te krijgen voor d e(tijdelijke)import van mijn motor. Dat heeft ook nog wel wat moeite gekost, want bijv mijn naam (Paddy) stond op alle papieren, maar moest natuurlijk mijn naam zijn zoals die in het paspoort staat.

Ook moesten de papieren gekopieerd en gelegaliseerd worden. (is allemaal gelukt). Verder moest er natuurlijk betaald worden, dus ik ben ook een aantal keren naar de bank geweest, dan eerst geld trekken en dan dit geld weer op een rekening laten storten. Gaat gelukkig ook redelijk efficiënt (als je tenminste bij dezelfde bank zit).

Ook het aanschaffen van een WA-verzekering (SOAT) is ene zoektocht, maar naar een aantal bezoekjes toch bij een loket gekomen die ons een SOAT kunnen leveren. Wel pas als we ook de douanepapieren hebben.

En dan de boot, we kunnen de boot zelf af en toe volgen (als die binnen het AIS systeem vaart, of te wel, dicht bij de kust). De agent hier zegt dat de boot vandaag aankomt, maar via het AIS systeem zie ik dat die eerst naar Santa Marta gaat. Kortom, we wachten geduldig af.

Onze ideeën voor de komende tijd zijn:

  • Motor door de douane krijgen (maandag, dinsdag)
  • Op reis naar Punta Gallina (veel onverhard en erg remote)
  • Bezoek aan Andrea in Medellín (in de week van 10 aug)

Bogota 19-07-2019 – 25-07-2019

links naar onze posts:

motor import

motor is aangekomen

motor nog niet uit de haven