Tracking

De tracking site is actief. Klik op deze regel om de pagina in een nieuw tabblad te openen.

Als er vragen zijn over het gebruik, laat het even weten, dan bespreek ik die met Mathieu en kijken we of we het toegankelijker kunnen maken. De pagina begint met een overzicht van de gehele route die wij hebben afgelegd. Zoomt dan in op het laatste punt. Er staat een datum/tijd bij en er komt een selectie box zodat je terug kan kijken naar andere (dag) etappes. Omdat de satelliet maar 1 keer per 5 minuten een punt doorgeeft, proberen we ook echte GPS tracks te tonen , die ik met mijn Garmin heb opgenomen. Dan is mogelijk ook het hoogte profiel zichtbaar (wordt nog aangewerkt).

dit is oude info

Hier komt een link naar de satelliet tracking. We gebruiken de Iridium provider want die heeft een goede dekking in Zuid Amerika. we betrekken het abonnement van de firma Satcomm. we gebruiken de Iridium-go als wifi hotspot, zodat we onze eigen telefoons kunnen gebruiken om te bellen en te mailen. Op de pagina contact komt een link naar de Iridium site vanaf waar je direct ene mail/sms kan sturen. de bandbreedte is nl (nog) zo gering dat normaal mailen/ of internetten niet mogelijk is.

de tracking site kun je bereiken via deze link

wij zullen de Irdium Go altijd aan zetten en daarmee krijgt de tracking website iedere 5 min een update. Mathieu gaat deze site voor ons bouwen , zodra het abonnement actief wordt (vanaf 14 juni).

Mathieu heeft de eerste GPS data verwerkt, onze zeiltocht van Terschelling naar Vlieland.

De tracking site voor schepen is gratis als je het AIS systeem gebruik dat de kustwateren in de gaten houdt. Als je ook het schip wil volgen op de oceaan, dan moet je betalen. dat doe ik dus maar even niet. Het containerschip heet Balao: Dit is de tracking site hiervoor.

De Balao is nu (30/07) in Willemstad ( Curaçao ) en wordt 3 augustus in Cartagena verwacht. Vandaag alle douane papieren in orde (laten) maken, gekopieerd en getekend en gelegaliseerd. Onze contactpersoon kan ook een SOAT verzorgen (dat is een WA verzekering) deze is nodig omdat de Europese groene kaart hier niet geldt.