Ecuador naar Peru

Vanuit Vilcabamba zijn we naar de kleine grensovergang La Balsa gereden. Ruim 150 km, waarvan zeker 60 km onverhard. De geasfalteerde weg was op een paar stukken na prima. Wel wil de berg de weg af en toe terug claimen, wat resulteerd in enorme grond verschuivingen zowel aan de berg, als aan de dal kant. We hebebn veel hoogtemeters gemaakt. Het profiel volgt.

De overgang zelf ging weer soepel en de douane was erg behulpzaam en aardig. We hebben in La Basa gelunched. Vanaf La Balsa was het een asfaltweg het dal in. We konden een goede gemiddelde snelheid behalen waardoor we op tijd (ruim voor het donker) in Jaén aankwamen.

Daar een nieuwe simkaart gekocht en de SOAT geregeld. Het was er erg warm (+ 30 grd) en met het raam open erg lawaaierig op straat. Maar goed verder prima geslapen.

Gisteren door naar Trujillo, dat is ruim 500 km verderop. Je rijdt vanuit de bergen het dal in. De weg is goed en vanaf Chiclayo kom je weer op de Pan America en wordt het soms zelfs een dubbelbaans snelweg. de omgeving hier langs de kust is bizar. Het is erg droog, veel grote (geirrigeerde) bedrijven, veel armoede en je rijdt echt door de woestijn, alleen is de temperatuur lager als gevolg van de invloed van de Pacific.